- Ei gruppe for alle

Postet av Varde IL - Trekkhund den 10. Jun 2014


- Varde IL Trekkhund blir ei gruppe for alle med hund, sier en entusiastisk leder i trekkhundgruppa, Jan Kåre Heiberg,

- Det skal bli moro å vise dette frem til folk så de kanskje får ett annet syn på dette med hundekjøring og spesielt huskyer som folk ofte tror er farlig, da dette er verdens mest kosete bikkjer, sier Jan Kåre.

- Det er så alt for mange som ikke vet at de kan bruke hundene sine til trekkseler om de ikke har huskyer. Det er ikke bare de med 8-10 hunder som kan drive med dette, det finnes forskjellige stiler innenfor hundekjøring. Det er der vi er så heldige siden vi har folk med oss som også driver med noe som heter Nordisk stil, altså 1-4 hunder med pulk. Vi har også med folk som kjører større spann med 10-16 hunder, fortsetter han.

- Målet vårt er å samle folket til et sosialt miljø innenfor denne fantastiske sporten. Kan vi rekruttere barn som kanskje ikke er best i håndball, fotball eller ski men som faktisk finner ut at ski og hund er noe som faller i smak så ville det vært fantastisk.

- Kanskje kan vi i klubben etterhvert kjøpe inne en slede eller to ekstra og da kan det fort bli muligheter for at folk kan få være med å prøve. Kanskje kan vi også kjøpe inn noen søker, magebelter og strikker så folk får prøve riktig utstyr på hundene sine - vips så blir det trekkhunder av de.

- Vi håper å få til en 3-4 mils trasé ute på Vardalsåsen i nydlige omgivelser, men først må vi få lov av grunneierne til å lage disse traseene. Vi vil samarbeide spesielt med skigruppa i Varde med og lage løyper og selvfølgelig gjøre alt for å tilrettelegge for alle og ikke tråkke noen på tærne.

- Det blir spennende å se hvor mange som vil være med i klubben etterhvert, og være med på moroa sammen med oss andre som har dratt i gang dette. Varde IL er en fantastisk klubb og ha i ryggen, og etter 27 år i klubben innenfor håndball og fotball er det ingenting som vil varme undertegnedes hjerte mer enn en gang i fremtiden kjøre feks Femundsløpet i Varde IL sitt navn, avslutter en entusiastisk leder i Varde IL Trekkhund, Jan Kåre Heiberg.

Trekkhund er organisert i Norges Idrettsforbund under Norsk Hundekjørerforbund.

Linker:
Norsk Hundekjørerforbund »


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Varde IL - Trekkhund